Πρότζεκτ ΑΡΓΩ: Πήρε σήμερα τον δρόμο για την Ελλάδα η πρώτη μονάδα

Το πανεπιστήμιο ULB με επικεφαλής τον πρύτανη Ιβόν Ενγκλέρ έφεραν σε πέρας το πρόγραμμα για τη Θεσσαλονίκη που περιλαμβάνει την αγορά και τη συντήρηση θερμοκοιτίδων στα νοσοκομεία Ιπποκράτειο και Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης και την αγορά αντιδραστηρίων για το παιδιατρικό τμήμα του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου τoυ ΑΠΘ.

Το δεύτερο πρότζεκτ αφορούσε τον Πειραιά και τη δημιουργία νέας πολυκλινικής των Γιατρών του Κόσμου στον Πειραιά, Η συλλογή χρημάτων συνεχίζεται και θα γίνει απολογισμός τον επόμενο μήνα.

Το Ιδρυμα του πανεπιστημιακού νοσοκομείου CHU St. Pierre με την καμπάνια που προώθησε από την αρχή του Ιανουαρίου του 2016, μέσα από πολλές δράσεις όπως γνωρίζετε -ομιλίες, ενεργοποίηση της ομογένειας και της Εκκλησίας, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, πώληση έργων τέχνης κ.λπ – κατάφερε να συγκεντρώσει ένα συνολικό ποσό της τάξεως των 45.000 ευρώ με το οποίο αγοράστηκε ένα ασθενοφόρο, το οποίο υποβλήθηκε σε μηχανικούς ελέγχους και διαμορφώθηκε ώστε να εξοπλιστεί με ιατρικά μηχανήματα . Επίσης, άλλα πανεπιστήμια του Βελγίου (Gand, Charleroi, Liege) πρόθυμα συμμετείχαν σε αυτήν την εκστρατεία και συμπλήρωσαν τη βοήθεια.

Το ασθενοφόρο μετατράπηκε σε κινητή μονάδα που βαφτίσαμε ΑΡΓΩ 1 και εξοπλίστηκε με καρδιογράφο, υπερηχογράφο, φορητό σπιρόμετρο και φορητό αναλυτή για εξέταση αίματος. Σκοπεύουμε να εκπαιδεύσουμε δύο παθολόγους του Κέντρου Υγείας Μαντουδίου στο νοσοκομείο Saint Pierre για τον χειρισμό του υπερηχογράφου.

Επίσης προτάθηκε από το Πανεπιστήμιο (CHU) της Λιέγης μια τηλεϊατρική στήριξη του ΚΥ Μαντουδίου και της κινητής μονάδας. Η ίδια η διευθύντρια του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Saint Pierre έχει σκοπό να οδηγήσει τη μονάδα στο Μαντούδι…».

Η καταγραφή του ΑΡΓΩ 1 και η αποδοχή δωρεάς όπως και η έγκριση του να τεθεί σε κυκλοφορία δόθηκε από το Υπουργείο Υγείας και τις Ελληνικές αρχές στις 29.09.2016.