Με τιμές σε συναυλία στον Βόλο ο Πρόεδρος της Ε.Κ.Β.

 

   Σε μία εξαιρετική συναυλία της «Κιθαριστικής Ορχήστρας Βόλου» (βραβευμένη με το παγκόσμιο βραβείο «Queen Orchestra in the World» )  παρευρέθει ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητος Βρυξελλών.

Ο κ.Αργυρόπουλος Δημήτρης «έκλεψε» την παράσταση καθώς το κυρίως τιμώμενο πρόσωπο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος & Αλμυρού κ.Ιγνάτιος, του απένειμε τα εύσημα για την παρουσία και το έργο του, ενώ αρκετοί έσπευσαν με το πέρας της εκδήλωσης να τον γνωρίσουν και να φωτογραφηθούν μαζί του.
Η  «Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου»  με ιδρυτή και διευθυντή ορχήστρας τον  κ.Φουντούλη Γεώργιο κατέπληξε τους πάντες με την συναυλία της με τίτλο «Από την Αλεξάνδρεια στη Σμύρνη», και τον κ.Αργυρόπουλο να τονίζει πως θα καταβάλει κάθε προσπάθεια η ορχήστρα αυτή να παρευρεθεί και στις Βρυξέλλες για να αναδείξει το υπέροχο έργο της.

 

“Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου”

Η “Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου” είναι μια Ορχήστρα με παγκόσμια ακτινοβολία.

Εκπροσωπεί επάξια την πόλη του Βόλου σε πανελλήνιες και διεθνείς διοργανώσεις ενώ σε κάθε της πέρασμα αποσπάει διθυραμβικές κριτικές.

Ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2015 από τον Γιώργο Φουντούλη, με μια μεγαλειώδη Συναυλία στο πλαίσιο του Διεθνούς Χειμερινού Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου, υπό την αιγίδα του Δήμου Βόλου και άλλων Φορέων.

Σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα κατέκτησε μια πολύ υψηλή θέση στην παγκόσμια μουσική σκηνή.   Τον Μάρτιο του 2018 κατέκτησε τον τίτλο της Υποψήφιας Ορχήστρας για το Παγκόσμιο Βραβείο «Queen Orchestra in the World».

Τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς κατέκτησε τον παγκόσμιο τίτλο «Queen Guitar Orchestra in the World«, μια θριαμβευτική αναγνώριση από ένα Διεθνές Δίκτυο 48 Πόλεων του Πολιτισμού.

Στην Ορχήστρα συμμετέχουν περισσότερα από 150 μέλη (Κιθαριστές, Μουσικοί, Τραγουδιστές, επαγγελματίες και ερασιτέχνες) από το Βόλο και  συνολικά 750 μέλη από άλλες πόλεις και από άλλες χώρες.

Είναι η πιό πολυπληθής Κιθαριστική Ορχήστρα. Διευθύνεται από τον Γιώργο Φουντούλη και από κορυφαίους μαέστρους απ’ όλο τον κόσμο (David Grimes, Michael Nigro, Gregory Newton, Damien Aribert, Franscizek Wieczorek, κα).

Η Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου είναι η πρώτη και η μοναδική Κιθαριστική Ορχήστρα με μέλη από την Ελλάδα και το εξωτερικό.  Είναι μια αυτόφωτη Ορχήστρα με ευρύ ρεπερτόριο υψηλού επιπέδου και με δικές της παραγωγές. Υποστηρίζεται από δεκάδες Φορείς υψηλού κύρους, τοπικής, πανελλήνιας και διεθνούς εμβέλειας (Πρεσβείες, Πανεπιστήμια, Οργανισμούς, κλπ).

Το 2019 η «Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου» αποτυπώθηκε σε συλλεκτικές σειρές γραμματοσήμωναπό τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, επισφραγίζοντας και μ’ αυτόν τον τρόπο την ιστορική της διαδρομή.

Το έργο της «Κιθαριστικής Ορχήστρας Βόλου», μέσα από τις μελοποιήσεις μεγάλων και σύγχρονων ποιητών,μέσα από τις παρουσιάσεις νέων έργων και από τις μεγάλες παραγωγές της «Μεσόγειος», «Αλεξάνδρεια», «Σμύρνη», «Κύπρος», «Αναγέννηση», «Ιωλκός», «Μονόγραμμα», κα.,δίκαια προσλαμβάνει οικουμενικές διαστάσεις, προβάλλοντας τον ελληνισμό και την πολιτιστική μας κληρονομιά.

Η «Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου» είναι η Ορχήστρα των Ύμνων, της Ποίησης, της Ελλάδας, της Κύπρου, της Μεσογείου, του Κόσμου, της Ειρήνης, της Ιστορίας, του Πολιτισμού !!!

 

«Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου»

Queen Guitar Orchestra in the World

Ίδρυση – Διεύθυνση – Διδασκαλία: Γιώργος Φουντούλης